Termékpiac hírek

X-10 otthon automatizálási rendszer

X-10 otthon automatizálási rendszer
A fogyasztói elektronika napjainkban a drámai változások korát éli. Egyre több és több kifinomult berendezés válik mindennapi életünk fontos részévé. Ezzel párhuzamosan növekvő igény mutatkozik készülékeink működtetésének egyszerűsítésére, a biztonság, kényelem és irányíthatóság összhangjának szem előtt tartásával.
A rendszer működésének lényege, hogy minden vezérelni kívánt elektromos készülék ún. vevő modulokon keresztül kapcsolódik a 230V-os hálózathoz. Minden modul saját azonosítóval rendelkezik. A modulok vezérlése a falra szerelhető vagy hordozható vezérlők által kiadott parancsokkal történik. (pl. bekapcsolás, kikapcsolás, fényerőnövelés, fényerőcsökkentés). A parancs részét képezi a kívánt vevő modul azonosítója.X-10 otthon automatizálási rendszerEasy Touch Panel 10 távirányító

A parancsok a 230V-os hálózaton keresztül minden vevő modulhoz eljutnak, de csak az válaszol, amelyik a parancsban felismerte a saját azonosítóját. Léteznek olyan parancsok is, amelyekre egy időben több készülék is reagál, pl. a lakás összes világítása felkapcsolódik. Az egyik legpraktikusabban használható egyik ilyen vezérlő az EasyTouch 35 távirányító, amely a Marmitek X-10 moduljainak vezérlésén kívül lakásunk szórakoztató elektronikai berendezéseinek távirányítását is elvégzi (TV, rádió, videomagnó, HI-FI, műholdvevő, stb.). A távirányító a legtöbb kereskedelmi forgalomban előforduló készülék kódját gyárilag tartalmazza, illetve szükség esetén akár meg is tanulja. Mindezt hasonló áron, mint a hagyományos univerzális távirányítók. Segítségével egész lakásunk irányítását kézben tudjuk tartani.

 

 

betörés védelem

HomeGuard MS8000 biztonsági riasztó csomag

 

Léteznek olyan vezérlők is, amelyek számítógépről irányítják X-10-es moduljainkat, ezek segítségével pl. a monitoron saját lakásunk alaprajzáról kezelhetjük készülékeinket, sőt olyanok is, amelyek maguk is speciális számítógépek. Ezek előre meghatározott program szerint működtetik a berendezéseinket. Nyomógombos telefonkészüléket használva otthonunkat a világ bármely részéről irányíthatjuk, ehhez elég egy X-10 vezérlésre képes riasztóberendezés, mint a SafeGuard. A riasztóegység központi egységét egyszerűen a telefonvonalra kell csatlakoztatni, és onnan kezdve már bárhonnan a világból tudjuk fel vagy lekapcsolni az otthoni fűtést vagy hűtést, vagy bármely X-10-el vezérelt fogyasztót.

 

 

marmitek  x-10

DS90 Vezetékmentes ajtó/ablak nyitás érzékelő


A Marmitek X-10 cég kínálata multimédiás és biztonsági berendezéseket is tartalmaz. Multimédiás termékeik segítségével például más helyiségekből nézhetjük és irányíthatjuk a videót, mint ahol az található, kábelezés nélkül. Újdonság a számítógépet is kezelő távirányító (PC Control), az egeret helyettesítő paddal, valamint 15 db "kedvenc" program gombbal.

A cég egyszerűen kiépíthető, de igen sokoldalú biztonságtechnikai rendszerei az automatizálási eszközökkel együttműködve nem csak a hagyományos védelmi funkciókat látják el, hanem az esetleges betörések megelőzésében is fontos szerepet játszanak. Fejlett jelenlét-szimulációs képességüknek köszönhetően pl. távollétünkben napi életritmusunknak megfelelően kapcsolgatják világításunkat, esetleg rádiónkat.


Forrás: iqhome.hu

Arborex Kft.

iqhome@arborex.hu-bv-

További termek hírek: termekpiac.com