Termékpiac hírek

Természetes édesítők

Természetes édesítők
A Paleo Shopban mintegy húsz termék szerepel a természetes édesítők kategóriában. A Cukvia egy természetes, Stevia alapú édesítőszer.

A Paleo Shopban kapható növényi alapú édesítők egészségesek és kalóriatartalmuk is alacsony. A Cukvia répacukorral azonos édesítőhatással bír, ennek ellenére szénhidrát tartalma 0 g. 1 üveg Cukvia 1 kg répacukor édesítőerejével bír. A Cukvia 100%-ban magyar termék.
magyar termék

A Cukvia egy természetes, Stevia alapú édesítőszer


STEVIA: a legédesebb természetes hatóanyag
A Stevia egy főként Brazíliában és Paraguayban őshonos növény, melynek levele 30-szor, a kivonata akártöbb százszor édesebb a cukornál. A dél-amerikai őslakosok által „édes levélnek" nevezett növényt az őslakosok hosszú évszázadok óta használták már, mielőtt a spanyol hódítók is felfigyeltek rá.
Az első komolyabb tudományos vizsgálatoknak az 1800-as évek végén vetette alá Moises Santiago Bertoni olasz természettudós és Rebaudi paraguayi kémikus, akiknek nevéhez kötik a felfedezését. A paraguayi Guarani indiánok nem csupán édesítésre és étvágycsillapításra használták, de sikeresen alkalmazták különféle bőrbetegségek esetében is. A növény mezőgazdasági termelése végül a huszadik század elején indult be, és a Latin-Amerikában gyorsan tért hódító Steviát hamarosan az USA-ban, majd Franciaországban is elkezdték vizsgálni; végül az 50-es évek végén Japánban terjedt el a legnagyobb mértékben.Miközben Japánban, mely jelenleg a világ legnagyobb Stevia-fogyasztó országa, a 60-as évek óta tiltják vagy szigorúan korlátozzák a különféle mesterséges édesítőszerek, köztük is főként az aszpartám használatát, a süteményektől a rágógumin át a tengeri halakig a legkülönfélébb, legsokoldalúbb módon használják fel ezt a semmiféle toxikus hatással nem bíró növényt. Míg az aszpartámot számos vizsgálat idegrendszeri problémákkal, fejfájással stb. hozta összefüggésbe, az őslakos indiánok természetes édesítőszere még mellékhatásokkal sem bír, japán tanulmányok szerint nagy dózisban fogyasztva sem.


A cukorbetegek és fogyókúrázók számára különösképpen megváltást jelenthet a Stevia. Jótékony hatással bír a vérnyomásra, az érrendszerünkre, az emésztésre, valamint a vércukorszintre, miközben segít megelőzni a fogszuvasodást és elhízást. Csökkenti a gyulladást, serkenti a máj, a lép, valamint a hasnyálmirigy működését, gombaölő hatása miatt a Candida-kúrákban is alkalmazzák. Segít a fáradékonyság leküzdésében és a szellemi frissesség megőrzésében, a nyugodtabb alvásban.


Gyulladásgátló, baktérium- és gombaölő hatása révén különböző bőrproblémák, többek közt a pattanások, az ekcéma, a pikkelysömör, valamint a lábgomba kezelésében is hatékony. Cukor- és májanyagcserére gyakorolt hatása kiemelkedő, akárcsak a magas C- és A-vitamin, valamint cink-, magnézium- és vastartalma. A Stevia tömény édes ízéért felelős steviol glükozidok az aszpartámmal ellentétben a sütés-főzés során sem bomlanak le, ezért teljes mértékben képes a cukrot helyettesíteni.
Forrás: bolthely.hu/paleoshop.hu
Van Választás Kft.
info@paleoshop.hu-bv-

További termek  hírek: termekpiac.com