Termékpiac hírek

Tejfeldolgozók és borászok áruháza

Tejfeldolgozók és borászok áruháza
A webáruházat Magyar Tejgazdasági és Kutató Intéze hozta létre. Az oldal 2013. június 10-ével indul élesben. A megrendelések csak ezután érvényesek.
Az MTKI partnerei elsősorban a hazai közepes és nagyméretű gyártó cégek, viszont már a kezdetektől felkarolták a házi tejtermékgyártókat, elérhetővé téve számukra a nagy cégek által használt természetes adalékanyagokat és élelmiszeripari összetevőket. Webshopukat azzal a céllal hozták létre, hogy termékeiket még inkább elérhetővé tegyék kisebb partnereink számára is.

Kultúrák (mikrobilológiai színtenyészetek) kefir készítéséhez

kefír
Swing LAF-7 10U

A LAF-7 a Candida colliculosa élesztő egytörzs kultúrája. Enyhén élesztős/gyümölcsös jegyeket ad a kefirnek. Mezofil és termofil tejsavbaktérium-kultúrákkal kombinálva használhatjuk kefir típusú termékek gyártásához. Az élesztők lényegesek a felületi kultúrával érő sajtoknál is. A sajtfelület semlegesítésével serkentik a felületi savérzékeny pl. Brevibacterium linens kultúrák növekedését. Adagolása 2U/1000 liter tej.
kefir készítés

Swing LAF-4 10U


A LAF-4 a Kluyveromyces marxianus subsp. marxianus élesztő egytörzs kultúrája. A tradicionális kefirre leginkább jellemző, de annál enyhébb aromaprofilt alakít ki. Mezofil és termofil tejsavbaktérium-kultúrákkal kombinálva használhatjuk kefir típusú termékek gyártásához. Az élesztők lényegesek a felületi kultúrával érő sajtoknál is. A sajtfelület semlegesítésével serkentik a felületi savérzékeny pl. Brevibacterium linens kultúrák növekedését. Adagolása 2U/1000 liter tej.
kefir-kultúra

FD-DVS eXact KEFIR-1


Mezofil, aromát termelő eXact kefir kultúra keverék, amely tartalmaz LD és termofil kultúrát és élesztőt. A kultúra kefir típusú termékek gyártásához ajánlott. A Kefir-1 kultúra erős textúrát, élesztős ízt és közepes mennyiségű CO2-t képez. Adagolása 5U/50 liter tej.

 


Forrás: mtkiwebaruhaz.hu

Magyar Tejgazdasági Kísérleti Intézet Kft.
Rendelés: 06 96 215 711/130 mellék

 

-bv-

További termek hírek: termekpiac.com