Termékpiac hírek

Talajtakaró évelők a tuja.hu webáruházban

Talajtakaró évelők a tuja.hu webáruházban
A talajtakaró évelők biztosítják a sűrű takarást, gátolják a gyomnövények terjedését és megakadályozzák a talajeróziót. Az egyik leggyakrabban használt talajtakaró a gyep, fű, de nem ez a legjobb talajtakaró minden helyszínen. A szárazságot jól tűrő, vagy árnyékos helyet kedvelő talajtakaró évelők szépen mutatnak ott is, ahol esetleg a fű nem nő rendesen.
A talajtakaró évelő növények több célt is betölthetnek a kertben. Szép látványt biztosítanak, félárnyékos, árnyékos helyeken gyeppótló növények szerepét töltik be, árnyékolják a talajt, ezzel megőrzik annak nedvesség tartalmát, rézsűk esetében pedig megakadályozzák az eróziót.


talajtakaróBarna lúgvirág

Barna lúgvirág

Botanikai név: Leptinella squalida Platt Black, Syn: Cotula squalida, vagy Cotula leptinella
Kiszerelés: Cserepes
Cserépméret: 9*9 cm

A barna lúgvirág az egyik legszembetűnőbb kúszónövény. Alacsony, korlátlanul terjedő szőnyeget képező, bronzos feketés, majdnem fekete lombozatú talajtakaró évelő. Levele hasonlít a páfrányhoz, de nincs köze hozzá.
A barna lúgvirág szereti a savanyúbb átlagosan vagy közepesen nedves talajokat, tűri a teljes napot, vagy félárnyékos fekvést. A növények a végtelenségig terjednek föld alatti rizómájukkal. Félárnyékos helyeken a gyep helyettesítésére alkalmas.Levelei a páfrányhoz hasonlóak, feketés, barnás bordó színűek.Mészmentes talajokon kiváló talajtakaró.A lombozat tűri a rajta való járást.Magassága: 3-5 cm, ültetési tőtávolsága 30-40 cm

 

 


talajtakaró évelő

Szarvacskás árvácska feketeSzarvacskás árvácska fekete

Botanikai név: Viola cornuta Black
Kiszerelés: Cserepes
Cserépméret: 9*9 cm

Fekete virágú

A Szarvacskás árvácska nagyon népszerű évelő Európában. A növény részleges napban - félárnyékos helyen, nedves talajban, vagy teljes árnyékban, évelőágyakban, vagy akár edényben is nevelhető. Talajban nem válogat, bármilyen nedvesebb nedvesebb helyen jól érzi magát. A folyamatos virágzás elősegítése érdekében csipkedjük le az elvirágzott részeket.Ősztől a fagyokig folyamatosan hozza illatos virágait, télen lehetőleg takarjuk, illetve fenyőágakkal védjük meg a nagyobb hónyomástól. Tavasszal újra virágba borul. A harmadik éves növényeket vágjuk vissza, ezzel megújulásra serkentjük a növényeket.
Magassága 15-20 cm. Magjait szétszórva mindig virágos szőnyeget alkot. Virágágyba, sírokra, balkonládába ültethető.

 növény

Japán festett páfrány - Japán hölgypáfrány


Japán festett páfrány - Japán hölgypáfrány

Botanikai név: Athyrium nipponicum Metallicum
Kiszerelés: Cserepes
Cserépméret: 10,5 cm

A japán festett páfrány igen népszerű, látványos, szokatlanul színes megjelenésű páfrány. Háromszög alakú, csipkés, ezüstös-szürke levelei vöröses szárakon állnak. A levelek úgy néznek ki, mintha kézzel festették volna. A növény szépsége az idő múltával fokozatosan nő.  A páfrányok sajátos növénycsoportot alkotnak, mert nem virágokat, hanem spórákat fejlesztenek. Ezek a levelek fonákán lévő spóratartókban találhatók, vagy külön spórahordozó leveleken. A páfrányok fejlődéstörténetileg sokkal idősebbek a magvas növényeknél. A 9000 fajtából a legtöbb a trópusok gyermeke, nálunk csak 40 faj honos. A harasztok félárnyékot kedvelő levéldísznövények. Többnyire kerülik a mély árnyékot, sokkal inkább a fák, cserjék alatti változó árnyékú helyek megfelelők számukra.


Forrás:tuja.hu

Wiandt Díszfaiskola Kereskedelmi és Szolgáltató Bt.

tuja-online@online.hu


-bv-

További termek  hírek: termekpiac.com