Termékpiac hírek

Szőnyeg választási tanácsok

Szőnyeg választási tanácsok
A szőnyeg mindennapjaink szerves része: a szoba dísze, a lakás kelléke, a gyerekek játéktere, bulizók ülőhelye. Beleivódott életünkbe, kultúránkba, sőt még szóhasználatunkba is: hisz mindannyian tudjuk, milyen rossz annak, aki alól kihúzzák a szőnyeget...
A szőnyeg helye
A legfontosabb kérdés a szőnyeg választásánál, elsősorban az, hogy hol szeretnénk elhelyezni és mekkora helyiségbe szánjuk, de a befolyásoló tényezők közé tartozik még az is, hogy a bútorok mekkora területet hagynak szabadon a helyiségben. Más minőségű darab kerül egy gyerekszobába, más egy nappaliba, hálószobába és megint más az előterekbe.szoba belső
Havana 407 violet modern szőnyeg


A csekély igénybevétel miatt a hálószobában szinte bármilyen szőnyeg alkalmazható, de jóleső érzést ad egy puha padlószőnyegbe lépni.
A nappaliban strapabíró és könnyen tisztítható szőnyeg szükséges, csak úgy mint a gyerekszobában, ahová egészségügyi hatásuk miatt inkább a természetes anyagokból készült szőnyegek valók.
Előszobákban pedig jellemzően a szennyfogó szőnyeg elmaradhatatlan kiegészítő, amelyek általában szennytaszító anyagokból készülnek.


lakás

Capri 4780/5F01 design szőnyeg


A szőnyeg anyaga
A szintetikus szálú szőnyegek jobban bírják az igénybevételt, ezért közlekedőkbe, nagy forgalmú helyiségekbe alkalmasak. A természetes szálból készült szőnyegek allergizálhat, ezért a szintetikus szálú szőnyegek jobban alkalmazhatóak allergiások otthonába. Allergiások otthonába érdemes minél alacsonyabb szálmagasságú szőnyegeket választani, ezzel is csökkentve az allergén anyagok megtapadását.
A természetes szálból készült típusok egészségesebbek, ezért gyerekszobában, hálószobában célszerű alkalmazni.


lakberendezés

Shiraz 9390/U55 gyerek szőnyeg


A szőnyeg színe, mintázata
A szín megválasztása főleg a használat függvénye, a világos színű szőnyegek nagyítják a teret, tartsuk azonban szem előtt a tisztítás és a porszívózás gyakoriságát. A jó választás az, ha a szőnyeg harmonizál a fal színével és az egyéb kiegészítőkkel, a bútorzat tónusa ilyenkor másodlagos.
Azt is el kell dönteni, hogy milyen mintájú mellett tegyük le a voksunkat. Figyelni kell vásárláskor, hogy az adott minták milyen hatással vannak a térre. Nagyobb légtérben leteríthetünk terjedelmes mintájú darabokat, míg kisebb terek esetében az apróbb mintázat előnyösebb. Gyerekszobába megengedettek a figurás megoldások, amik kedvessé, barátságossá teszik a szobát.


Biztonsági szempontok
Fontos figyelembe venni, főleg az idősebb személyeknél és a gyerekeknél a csúszással összefüggő baleseteknek megelőzését. A véletlen baleseteket elkerülése érdekében ajánlatos a szőnyegek alá csúszásgátló alátétet fektetni. A lépcsők is jelenthetnek némi veszélyt, ezek mérséklésére a lépcsővédő szőnyeg jelent megoldást.


Forrás:drpadlo.hu
webaruhaz@drpadlo.hu
+36 20/370-7067
-bv-

További termek hírek: termekpiac.com