Termékpiac hírek

Prémium minőségi teák a kavebolt.net webáruházban

Prémium minőségi teák a kavebolt.net webáruházban
A kavebolt. net  prémium minőségű, egyedi termékeket kínál kényelmes, online vásárlási lehetőséggel. Kávé, tea, kakaó, forró csoki, csokoládé, kávézáshoz és teázáshoz szükséges kiegészítő kellékek, kávéfőzők, kávégépek is kaphatók a webáruházban.
Jelenleg több mint 40 országban termesztenek teát, a világtermelés 90%-át az ázsiai országok adják.


innivaló
"Csendes menedék" karácsonyi gyümölcs tea 100g


Egy korai leírás szerint ie. 2737 a legkorábbi dátuma a teafogyasztásnak. A történet egy kínai uralkodóról szól, akit Shen Nung-nak hívtak. A monda szerint Shen Nung egy fa alatt ült, és éppen vizet forralt, hogy lehűtés után ezzel csillapítsa szomjúságát. Ahogy ott ült, hirtelen egy levél, egy Camellia Sinensis (kínai teacserje) bokorról beleesett egyenesen a forrásban levő vízbe. Az uralkodó, aki bölcs ember volt, benne hagyta a vízben a levelet, ami átadta az aromáját a víznek. Ez volt a legelső írásos emléke a teázásnak.

 

 

teafogyasztás

Superfruits Gojibogyó-Körte ízű gyümölcs tea 100g


Japánban a teafogyasztás a VI. században terjedt el. Évtizedek teltek el amíg a kelet és a keleti kultúra megnyílt a nyugat előtt a tengeri kereskedőknek köszönhetően. Ezek a kereskedők először 300 éve vittek fekete teát Kínából Angliába. A kínai mellett manapság előtérbe kerültek a kenyai, az indiai és a sri lankai ültetvényekről származó teák. Az első szállítmányok megérkezése után a teafogyasztás egyre populárisabb lett Angliában, főleg az arisztokrácia körében, és ezzel párhuzamosan elkezdett terjedni a környező országokban is.

 


teázás

Creano Vulkangeflüster virágzó teagolyó fekete teából

 

Elsőként a tea Írországba érkezett, miután elkezdték importálni a Brit Uralkodóházból. Ebben az időben a teát a gazdagsággal azonosították, ezért a XVIII. századi Írországban divatba jött a felszolgálása az arisztokraták körében. Tradicionálisan a tea a csillogást és a gazdagságot jelentette.Forrás:kavebolt.net

info@kavebolt.net

06-20-509-1022


-bv-

További termek hírek: termekpiac.com