Termékpiac hírek

Offset és Játékkártya Nyomda és webáruház

Offset és Játékkártya Nyomda és webáruház

Az Offset és Játékkártya Nyomda Zrt. játékkártya gyártása a magyarországi Piatnik gyár kártyagyártásának folytatója és így több mint 140 éves múltra tekinthet vissza. Termékeiket a gondos, célszerű alapanyag kiválasztás és a jó minőségű kidolgozás jellemzi.

Választékuk jelentős részben a hagyományos kártyatípusokat tartalmazza, melyeken nemzedékek nőttek fel Magyarországon, de úgy megjelenésben mint a választék alakításában követik a változó ízlésnek megfelelő elvárásokat.

Az alábbiakban rövid jellemzést adunk az egyes kártyafajták meghatározó tulajdonságairól, melyek eligazítják a vevőket és eladókat, amikor a sokféle kártya közül szeretnék azt kiválasztani, mely a várható használatnak a legjobban megfelel.

A kártyákat több jellemző szerint csoportosíthatjuk, a leglényegesebbek az alábbiak:

 

 

 játék

Luxus magyar kártya

 

 

A használat módja szerint (játszható játékok):

A kártyalapok száma és a jellegzetes grafikák illetve jelölések meghatározzák a szokásos játékok körét, melyeket az adott kártyatípussal játszani szoktak. A legtöbbször egy kártyatípussal több, sőt sok játékot játszanak. Például a francia kártyával játszhatunk többek között aukciót, a bridzs- és whist játékcsalád változatait, calypsot, kanasztát, kaszinót, makaót, pikk dámát, fekete macskát, a póker tucatnyi műfaját, rikikit, kopogós- és rablórömit.

Az alapanyag fajtája szerint:

A különböző alapanyagok részben a használhatóság, részben az esztétika, szépérzet szempontjából eltérő igények kielégítésére adnak lehetőséget. A kártyáknál az alapanyagok két alapvető csoportját használjuk: a kártyakartonokat és az egyéb kartonokat.

 

 

 franciakártya

Casino römi kártya 

 

 

A kártyakartonok különleges, a kártyázás igényeinek megfelelően kialakított kartonok, melyek - a speciális kártyakikészítő technológiával feldolgozva - kitűnő használatot és tartósságot biztosítanak. A kártyakartonokon belül két alapvető típust különböztetünk meg. A krétázott kartonokat és a natúr kartonokat. A krétázott kartonok fehérebbek és simábbak mint a natúr kartonok, de ez minőségi különbséget nem jelent, csak a megjelenés eltérő (a könyveknél a műnyomó papír és ofszet papír eltérése hasonló ehhez). A sokat kártyázó játékosok közül sokan inkább a natúr kartonokat kedvelik, mert kevésbé csillogóak és így nem fárasztják a szemet és véleményük szerint kellemesebb a fogásuk is.

 

 

 kártya

Ludvig Tarot (78 lap) 

 

Az egyéb kartonokat (ezek kevésbé tartósak, mint a kártyakartonok) főleg olyan kártyatípusokhoz alkalmazzuk, melyek nem klasszikus társasjátékokhoz valók (például kirakós kártyák), nem jellemző a folyamatos használat (például gyerekkártyák) vagy eleve rövidebb használati időre lettek tervezve (például utikártyák). Hangsúlyozzuk, hogy nálunk a különleges felületkezelés és feldolgozás így is az átlagosnál hosszabb használatot biztosít.

Az Offset és Játékkártya Nyomda Zrt. termékei közül kedvére válogathat kártya webáruházukban. Kínálatukban megtalálhatók magyar kártyák, francia kártyák, gyermekkártyák és speciális kártyák is.

 

Forrás: kartya-jatek.hu

1165 Budapest, Zsemlékes út 25.

offset@offset.hu

 

 

-gya-

Szóljon hozzá a fórumon! forum.mconet.biz
További termék  hírek:
termekpiac.com