Termékpiac hírek

Milyen garázskaput vegyek?

Milyen garázskaput vegyek?
A garazskapuwebaruhaz.hu oldalon kipróbált, jó minőségű termékeket vásárolhatunk hosszú garanciaidőkkel.
Az elmúlt években a garázskapuk ára nemigen változott, ami azt jelenti, hogy relatíve olcsóbbak lettek. Az olcsóbb kapuk minőségben felzárkóztak a legjobbak közelébe. Ami támpontot adhat a minőséget illetően , az a garanciális idő. Az alábbi garanciális idők már megbízható minőséget képviselhetnek:Motorok min. 2év, kapulap átrozsdásodás 10 év,vasalatok min. 2 év.

garazskapuwebaruhaz.huPrémium minőségű garázskapu

Billenőkaput a XXI. században már senkinek nem javasoljuk. Persze már a 90'-es években sem tettük szívesen, de akkor még legalább az árkülönbség volt relatíve nagy. Manapság ez olyan kicsi is lehet, hogy a hőszigetelési és biztonsági szempontok egyértelműen a szigetelt kapuk felé tolják a döntést, melyek közül is különösen a 4 cm vastag, kemény poliuretán hab (PU) töltésűt javaslom. A 2 cm vastag hőszigetelési értéke fele a 4 cm-esnek, miközben az ára csak elhanyagolhatóan kevesebb.

A NEM kemény PU töltésű kapuk (jellemzően polisztirol) hőszigetelése és a kapulapok merevsége is elmarad a PU-val töltött kapulapoktól.

 


hőszigetelt garázs

Fehér bordázott szekcionált garázskapu


Hőszigetelési szempontok: A 4 cm vastag poliurethán töltésű kapuk helyesen beszerelve kb. olyan hőszigetelési értékkel bírnak, mint egy 20 cm vastag téglafal. Az általában fűtetlen garázsoknál ez azt jelenti, hogy este beáll a meleg motorú autóval, reggel -10 fokban a garázsban kb. +5 fok lesz ! Én azt gondolom, hogy a kényelmi szempont mellett ez a legnyomósabb érv a régi, többnyire lemez/fa/üveges ajtó lecserélésére. Nem fagyos ülésre ülünk, de ami a legfontosabb, a motort nem mínusz 10 fokban indítjuk, lényegesen több üzemanyagot égetve a hidegindítás miatt, ami egy télen akár tízezer forintos többletfogyasztást eredményez .

 


biztonság

Szekcionált garázskapu 10 év garanciával


Biztonsági szempontok: A tapasztalatok szerint szekcionált garázskaput jellemzően nem törnek fel. Egyrészt elriasztó a hatása, másrészről itt a zár szétfúrása után még valószínüleg nem lehet a kaput felnyitni (ezen írás kizárólag csak a kézi nyitású kapukat tárgyalja.) . Mivel a feltörése lényegesen nehezebb, mint a bejárati ajtóé, így valószínűleg a figyelem az azon történő bejutásra irányul. Kijelenthetjük, hogy a garázskapuk sem kézi- , sem motoros formában nem tartoznak a betörők könnyű bejutási helyei közé.Forrás: garazskapuwebaruhaz.hu

info@garazskapuwebaruhaz.hu

+36-70-4333-065

 

 


-bv-

További termek hírek: termekpiac.com