Termékpiac hírek

Melyik az olcsó lengéscsillapító?

Melyik az olcsó lengéscsillapító?
A lengéscsillapítók feladata a túlzott, függőleges futómű mozgások elnyelése, a kerekek és a útburkolat közötti kapcsolat folyamatos biztosítása.

Lengéscsillapító választásnál az elsődleges szempont általában az ár.Az olcsó megoldás azonban csak rövid távon bizonyul valóban olcsónak.

 


autó

Audi A6 első Sachs lengéscsillapító


Az alsókategóriás lengéscsillapítók ára ugyan alacsony, de csillapítási képességük és élettartamuk jócskán alulmúlja a gyári minőségű termékek élettartamát és csillapítási képességét. Gondoljunk csak bele, miért vállalnak az olcsó lengéscsillapítóra maximum 1 év garanciát?Mert ez az az időintervallum, amit biztosan kibír.

 autóalkatrész

BMW 3 (E90) első Monroe lengéscsillapító


De nézzük a csillapítási képességet. Ha az olcsó lengéscsillapító gyengébb csillapítási képessége miatt autónk egyetlen alkalommal megcsúszik, akár csak egy kisebb balesetet szenved, az olcsó termék máris drágának, nagyon drágának bizonyul. Mert mit is csinál a lengéscsillapító?
Úton tartja a kereket. A rugó lengéseit kiegyenlítve leszorítja a kereket a útra. És itt a nagy különbség az olcsó és a jó lengéscsillapítók között. Lengéscsillapító választásnál minden esetben ragaszkodjunk a gyári minőségű alkatrészhez. Ez nem gyári lengéscsillapítót jelent, csupán gyári minőséget. Ezt a gyári minőséget biztosítja számunkra a Sachs, Monroe, Kayaba, Bilstein. Ezek a gyártók gyári beszállítói az autópiac 99%-ának, így nyugodtan nevezhetjük őket gyári terméknek, emellett 2 év garanciával és a korábban említett alsókategóriás lengéscsillapítóknál lényegesen jobb csillapítási képességekkel rendelkeznek, áruk mégis alig magasabb az olcsó termékeknél.

 

autóalkatrész

Chevrolet Spark 2005-től első Kayaba lengéscsillapító


Ennek oka, hogy a kereskedők (ahogy mi is) nagy menyiségben vásárolják, így kedvezőbb áron hozzájutnak és ennek köszönhetően alacsonyabb, szinte az alsókategóriás lengéscsillaíptókkal megegyező áron tudják értékesíteni. Mivel az árkülönbség elhanyagolható, minden esetben ragaszkodjon a kiválló minőségű Sachs, Monroe, Kayaba, Bilstein termékekhez. Hosszútávon egyértelműen ez az olcsóbb!Forrás: gatlo.hu

Erener-car Kft.

info@alkatreszmarket.hu


-bv-

További termek hírek: termekpiac.com