Termékpiac hírek

Kerékpárok a 4sport webáruházban

Kerékpárok a 4sport webáruházban
A 4sport webáruház kínálata folyamatosan bővül, jelenleg több mint 1.800 terméket találunk 160 kategóriában, 80 gyártótól. 279 kerékpár közül választhatunk és hasznos tanácsokat is kaphatunk az oldalon.

 

A kerékpár összeszerelése:

Az általában szükséges szerszámok: 4, 5, 6, 8mm imbuszkulcs, 15mm pedálkulcs.A kerekek berakásakor ügyeljünk a gyorszár helyes meghúzására, a fékek beakasztására.A pedálokat pedálkulccsal, egyes esetekben imbuszkulccsal lehet betekerni a hajtókarba. A pedálokon jelölve van melyik a bal, melyik a jobb oldali.Ügyeljünk a meghúzási irányra: a bal oldali pedál bal menetes, a jobb oldali jobb menetes. A kormány felszerelésekor ügyeljünk a kormányszár csavarjainak meghúzási nyomatékára és a meghúzás sorrendjére. A négy csavaros kormányszárak csavarjait átlós sorrendben egyenletesen -mindig fél-fél, aztán negyed-negyed fordulatokat hajtva húzzuk meg!
bicikli

Caprine Tour 21 sebességes férfi kerékpár


A kerékpárok használatával kapcsolatos hasznos információk:

Váltás:
Ügyeljünk a keresztbe váltás elkerülésére, mert ez rendellenes kopáshoz vezet és csökkenti a lánc és a fogaskerekek élettartamát, és a lánc leeséséhez vezethet.
Kerüljük a terhelés alatti váltást.

Fék/fékezés
A V-fékkel rendelkező kerékpárokon a kerék kivételéhez ki kell akasztani a féket, hogy a felfújt külső gumi kiférjen a fékpofák között. A kerék visszarakása után mindig ellenőrizzük a gyorszár megfelelő meghúzását és akasszuk vissza a féket! A hidraulikus tárcsafékkel szerelt kerékpáron soha ne húzzuk be a fékkart, ha a kereket kivettük, mert az a fékdugattyúk károsodásához vezet, mely csak szakszervizben javítható. Minden ilyen esetben használjunk tárcsahelyettesítő betétet. A féktárcsát óvjuk a zsíros, olajos szennyeződésektől. Szabad kézzel ne fogjuk meg a fékfelületét. Hosszabb folyamatos fékezés után ne érjünk hozzá a féktárcsához és a féknyereghez, mert ilyenkor 150-200°C is lehet a hőmérséklete. A tárcsafékeknek kell pár erősebb fékezés, hogy összekopjon a fékbetét és a tárcsa és elérje a maximális hatásfokát. Ha még nem használt tárcsafékes kerékpárt óvatosan győződjön meg a fék képességeiről.

 sport

Giant Rapid fitness kerékpár


Légnyomás
Az MTB kerékpárok kerekeibe 3-3,5 bar (43-50PSI) nyomás szükséges.
A Trekkingekébe 3,5-4,2 bar (50-60PSI)

Teleszkópos villák
Teleszkópos villával általában a 60000Ft feletti kerékpárokat szerelik. Ezekben a rugózó elem általában tekercsrugó és elasztomer. Csillapítási rendszert nem tartalmaznak. Állítani a két becsúszó szár tetején forgó tárcsával lehet a rugók előfeszítését, ezzel szabályozhatjuk -testsúlyunknak megfelelően- a villa keménységét. A 80000Ft-os árkategóriától a villák felépítése még mindig hasonló, de már kiegészülhet a „LockOut" funkcióval. Ez azt jelenti, hogy egy kar elfordításával blokkolni tudjuk a villa mozgását. Ez hasznos lehet emelkedőn való haladáskor, mert a hajtásra szánt energia nem vész el a villa felesleges mozgásában. Ezeknél a villáknál ügyeljünk rá, hogy ne felejtsük Lock állásban miután felértünk az emelkedőn, mert lockolt villával gyökeres, sziklás talajon közlekedni, járdaszegélyre felhajtani, ugratni balesetveszélyes és a villában is kárt tehet. 120.000Ft feletti kerékpárok villáiban már lehet állítható a visszaút csillapítás is, amit egyes típusokon a villa szárának tetején, más típusokon a villa alján tekerő gombbal lehet állítani.

 közlekedés

Caprine Ville 3 PRO Nexus3 női kerékpár


Tisztítás/karbantartás

Ha magasnyomású vízsugaras készülékkel tisztítjuk a kerékpárt, ügyeljünk arra, hogy a váltó/fék karokat és a csapágyakat (kormánycsapágy, középcsapágy, kerékcsapágyak, összteleszkópos vázaknál a forgáspont csapágyak) ne érje vízsugár tengely irányból, mert kimossa belőlük a kenőanyagot és idő előtti tönkremenetelhez, vezet.
A láncot a használattól függően két-háromhetente, ill. minden esős kerékpározás után kenjük be láncolajozó anyaggal. A teleszkópok becsúszószáráról minden kerékpározás után egy tiszta ronggyal töröljük le az összegyűlt szennyeződést.


Forrás: 4sport.hu
info@4sport.hu
Hívjon minket:
Kerékpár: +36 20/213-65-84, +36 94/341-31

 


-bv-

 

További termek hírek: termekpiac.com