Termékpiac hírek

Igazolták a fehér tea gyógyhatását

Igazolták a fehér tea gyógyhatását
A népi gyógyászatban évezredek óta alkalmazott növények antioxidáns hatását vizsgálva brit kutatók megállapították, hogy a fehér tea, a csodamogyoró és a rózsa valóban sok gyulladáscsökkentő, antioxidáns összetevőt tartalmaz.
A londoni Kingston Egyetem kutatói huszonegy növény kivonatát vizsgálták laboratóriumban. A legtöbb antioxidáns hatóanyagot a fehér teában, a csodamogyoróban (Hamamelis virginiana) és az egyszerű rózsában találták.fehér tea
Jasmin Pear

Jasmin Pearl 3 600 Ft / 100g

Egyik legdrágább, ritka fehér tea alappal készülő exkluzív jázmin tea. A szakma csúcsa.

Pai Mu Tan 2 480 Ft / 100g

A hírneves fehér tea. Szinte csak rügyeket tartalmazó, alig fermentált fujiani teafű. Jó vízzel rendkívül világos, kakaós aromával bíró főzettel szolgál.

White Pine Needle 2 790 Ft / 100g

Ez a gyönyörű szálú fehér tea a megszokott kakaós aromán túl a zöld teákhoz hasonlóan egy rafinált gyümölcsös-tojáslikőrös utóízzel bír.

 

 


teafű

Pai Mu Tan


Mára már több mint 3000 féle teát ismerünk (és vagy kétszáz növényfajtát - szaknyelven klónt), mind-mind különböző jellegzetességekkel - neveiket (a kínai fantázianeveken túl) a termesztés helye után kapták. A zöld teához a frissen szedett leveleket meggyúrják, majd gőzöléssel vagy serpenyőztetéssel szárítják. A fekete tea meggyúrt levelei szárítás előtt egy szauna-szerű kamrában megerjednek. Az Oolong tea leveleit nem hagyják teljesen megerjedni (a levél karimája válik barnává), a fehér tea leveleit (a bolyhos rügyeket) pedig általában egyszerűen a napon szárítják, gyúrás nélkül.

 

 


tea.hu webáruház

White Pine Needle


Mire is elég 100 gr teafű?

Nehéz pontos képet adni arról, hogy 100 gr. teafűből hány csésze (3 dl) tea készíthető, hiszen izléstől függően a világ más-más részein a különböző teák esetében jelentős különbségeket figyelhetünk meg.

Az útmutatásunk így a saját ízlésünket tükrözi, mi általában az erősebb főzeteket részesítjük előnyben, így általánosságban fekete és zöld teából 35 csésze (a jobb minőségű zöld teáknál több leöntés is készíthető ugyanabból a fűből), gyümölcsteákból 25 csésze sűrűbb, savasabb főzet készíthető.Forrás: tea.hu
Somerset Teahouse - Demker Bt.

Telefon: (06 1) 345 41 50

 


-bv-

További termek hírek: termekpiac.com