Termékpiac hírek

Hasznos tanácsok gyerekcipő vásárláshoz

Hasznos tanácsok gyerekcipő vásárláshoz
Az ideális lábbeli speciális talpbetétje a lábhoz alkalmazkodva kényelmes, puha járást biztosít, emellett megóvja viselőjét a hát- és derékfájástól, valamint a gerincproblémák kialakulásától.
Gyermekcipőt vásárolni egyszerű, gondolhatnánk, pedig korántsem az. Csemetéink helyett ugyan eldöntjük, hogy melyik szín, fazon vagy anyag lenne a legmegfelelőbb számukra, de arra nem gondolunk, hogy később nem mi csetlünk-botlunk kényelmetlen szandálokban, és nem mi fázunk rosszul bélelt kiscsizmákban, hanem ők. Hogyan válasszuk ki a megfelelő gyerekcipőt? cipellőt? Az alábbiakban a sandstormcipoboltok.hu webáruház néhány hasznos tanácsát olvashatjuk.szandál
Killefeet bébicpő

Mikor vegyük meg az első cipőt?

Amikor gyermekünk járni kezd. A cipők ugyan a lábak védelmét szolgálják, mégsem segítenek a járás tanulási folyamatában. A legjobb, ha a baba mezítláb teszi meg az első lépéseket, hiszen meztelen talpacskáival sokkal jobban érzi a talajt és saját mozgását, gyorsabban megtanul járni, hamarabb kialakul az egyensúlyérzéke, mint cipőben. Persze nem mindegy, hogy otthonunkban milyen a padlóburkolat, mivel hideg járólapokon, csúszós parkettán nemcsak nehezebb a kicsiknek elindulniuk, de könnyen eleshetnek, felfázhatnak. Ilyen esetekben célszerű úgynevezett csúszásgátlós (talpán tapadós) vastag zoknit adni rájuk.

 


lábbeli
Stacho gyerekcipő

 

Milyen méretű cipőt vegyünk?

Fontos, hogy a kiválasztott cipő legalább 1-1,5 cm-rel nagyobb legyen, mint gyermekünk talpa. Elsősorban azért, mert a gyermeklábak hihetetlen gyorsan nőnek, és meglehet, két hét múlva már kicsi lesz az új lábbeli, másrészt azért, mert a gyerekeknek szükségük van arra, hogy a cipőkben lábujjaiknak elég mozgásterük legyen. A túl nagy cipőkben csetlenek-botlanak, elzuhanhatnak, ezért felejtsük el az elcsépelt mondást: "majd belenő a gyerek"!

 gyerekcipő

Happy Cat mamusz


Melyik cipő a legjobb gyermekünknek?

Nem biztos, hogy a legdrágább cipő egyben a legjobb is. Napjainkban a gyermekcipőgyártók előszeretettel készítenek bőrszandálokat, műbőr edzőcipőket, velúrbakancsokat, mégsem jelenthetjük ki, hogy a más anyagból készült cipők kevésbé jó minőségűek. Ma már lepkekönnyű gyöngyvászon kiránduló- és hajlékony, gumitalpú edzőcipőket vásárolhatunk a legapróbb méretekben is, amelyek jó felépítésűek és az áruk iskedvező. Nagyon fontos, hogy a cipő tartsa a kicsik bokáját (szandál esetén is!), és ne legyen merev a talpa, hiszen gyermekeink ebben a korban tanulnak járni, ezért nem mindegy, hogy talpaik járás közben képesek gördülni, hajlani a talajon, vagy egy merev talphoz kell alkalmazkodniuk.

 


Forrás: arsis.hu

Arsis Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
info@arsis.hu-bv-

Szóljon hozzá a fórumon! forum.mconet.biz
További termek hírek:
termekpiac.com