Termékpiac hírek

Hajmosópor mosódió- és gyógynövényőrleményekből

Hajmosópor mosódió- és gyógynövényőrleményekből
Hétféle összetevő áll, ezek többsége gyógynövény, melyeket az indiai gyógyászat is használ.Egyetlen összetevője van, amely nem növényi eredetű, bár a föld kincse. Zöld iszapnak nevezik, s afféle természetes szivacsként viselkedik, felveszi a faggyút és a szennyeződéseket, a zsiradék mellett a méreganyagokat is segít kivonni a bőrből és serkenti a vérkeringést is.

A hajmosópornak két olyan összetevője van, amely szaponint tartalmaz: ezek egyike a mosódióhéj. Ennek használata mosószerként és természetes szappanként jól ismert évszázadok óta. Szaponint tartalmaz, mely vízbe áztatva vagy forralva diszkréten habzik. Ezt használják Indiában hajmosásra, fürdésre, ruhák mosására, ékszerek és konyhai eszközök tisztításra is.

sampon

Hajmosópor mosódió- és gyógynövényőrleményekből


Rendkívül jótékony hatású a hajra, gyengéden tisztítja eltávolítva a zsiradékot és szennyeződést a fejbőrről és hajról, anélkül, hogy a természetes pH-t befolyásolná. Lággyá és kezelhetővé teszi a hajat, és megelőzi a fejbőr viszketését is. Leginkább az érzékeny bőrű emberek használhatják, akiknek célszerű kerülniük a kemikáliákat. A legjobb alternatív természetes hajmosó számukra. Kiváló test-mosó az allergizáló szappanokkal szemben.


A shikakai-t éppúgy használják mosószerként és hajmosószerként, mint a mosódiót. A neve egyébként azt jelenti "gyümölcs a hajra" - ami elég jó ajánlólevél. A szentjánoskenyérre hasonlít a termése, és őrleményét századok óta használják hajmosásra. A fejbőr viszketését is megakadályozza. Természetes pH-ja a hajat lággyá teszi egyidejűleg. Rendszeres használatával megelőzhetők a töredező hajvégek és hosszú és dús haj esetén a fésülés általi töredezettség


A hajmosópor három összetevőjét használják önállóan is hajmosásra, hajápolásra: a mosódióhéj őrleményét, shikakai és az amla nevű növény porát. Ez utóbbi indiai pöszméte néven közismert. Szankszrit neve az amla, arra utal, hogy a legjobb gyógyító. A növény minden részét használják különböző ayurvédikus herba-termékekbe, beleértve a gyümölcsét, magját, levelét, gyökerét, kérgét és virágát. Az amla az egyik legtisztább formája a természetes C-vitaminnak. Kozmetikai célra a friss és szárított gyümölcsét használják.

kataboltja.hu

A hajmosópor rendkívül jótékony hatású a hajra

 

Hatékony természetes hajápoló balzsam és fejbőr tisztító. Megelőzi a hajhullást, a korai őszülést és fertőzéseket. Rendszeres használatával megelőzhető, hogy a haj elveszítse természetes színét és fényét. A hajhagymákat is megerősíti. Nyugtatja a bőrt, megelőzi a gyulladásokat és csökkenti a pórusok nagyságát. A hajmosópor összetevői közül a bhui amla, a haritaki és a bibhitaki egy ismert ayurvédikus fiatalító szer három összetevője.


A haritaki egy nagyon magas növésű fa. Értékes növény, melyből sok ayurvédikus készítmény merít, ezért egész Indiában termesztik. Buddhát, mint gyógyítót általában úgy ábrázolják, hogy ezt a növényt tartja a kezében. Ez mutatja azt a tiszteletet és megbecsülést, amelyet a haritaki kapott az egészségmegőrző és a gyógyító tulajdonságai miatt. A fa csonthéjas gyümölcsét fekete mirobalánnak is nevezik. Erős antibakteriális tulajdonsága van, revitalizál, tonizál, táplál, összehúzó hatású, amikor a bőr és a haj védelméről gondoskodik.


Az ún. hamis mirobalánt, a hagyományos indiai ayurvédikus orvoslás bibhitaki néven ismeri és gyümölcsét népszerű indiai készítményekben használja. A magja 40% olajat tartalmaz. A bibhitaki név szó szerinti jelentése: nem ismeri a betegséget. Ennek a kisméretű, száraz gyümölcsnek különleges szárító, összehúzó és erőt adó hatása van az egész testben megtalálható nyálkahártyára, elsődlegesen a tüdőben, a belekben és a húgyrendszerben fejti ki jótékony hatását.

indiai termék

A hajmosópor megelőzi a hajhullást, a korai őszülést és fertőzéseket


A sorrendben utolsó összetevő, az indiai bhui amla, egy közeli rokonát itthon kötőrőfűként ismerjük. Ahogyan az amlának, ennek gyümölcse is gazdag C-vitamin forrás.A kisméretű növény minden részét használják gyógyításra. A csodás gyógynövény kitűnően alkalmazható a különféle májproblémákra, valamint bevált az epe- és húgykő kitisztítására is. A nyugati orvoslás fájdalomcsillapító, baktériumölő, májvédő, gyulladáscsökkentő, görcsoldó, vírusölő, szélhajtó, vizelethajtó, emésztésjavító szerként ismeri.


Gyengéden tisztítja a normál és zsíros hajat. Védi és erősíti a hajhagymákat, csökkenti a hajhullást, segít megszüntetni a korpásodást, és hatására a haj visszanyeri selymes fényét. A sokáig tartó frissességről pedig a hajmosó por kellemes illata gondoskodik.


Felhasználási javaslat:

Szórj kb. 1 teáskanál hajmosó port (2-3 g, haj-hosszúságtól függően) a tenyeredbe vagy közvetlenül a nedves hajadra. Jól masszírozd be, majd tiszta vízzel öblítsd le. Ismételd meg ezt a műveletet még egyszer, mert első alkalommal a hajmosó por a zsírt és a szennyeződést távolítja el, és csak a 2. mosásnál képződik az a gyenge természetes hab, ami jó hatású a hajra és a fejbőrre is.Forrás:  kataboltja.hu

Kata Natura Kft.

kataboltja@gmail.com


-bv-

További termek  hírek: termekpiac.com