Termékpiac hírek

Díszfák a kertben

Díszfák a kertben
A tuja.hu kertészeti webáruházban csak magyar temelőktől vásárolt növényeket kínálnak. A különböző növények között találhatunk többek között csíranövényeket, évelő növényeket, sövényeket, bambuszokat, virágos és örökzöld cserjéket, talajtakarókat, kúszókat, gyümölcstermőket, fenyőket, díszfákat és díszfüveket, fűszernövényeket, fűmagokat és vízi növényeket.
A díszfák döntő jelentőségűek a kert téralakításában és hangulatában. Nagyobb méretű kertekben különösen uralkodó jellegűek.


díszfa
Aranyeső


Mint téralakító elemek a tér-határ felső szintjén fontos eszközeink mind méretük, mind koronáik körvonala révén. E körvonal külön rendeltetése az, hogy érzékeltesse a térformát és dekoratív hatást keltsen. Mint térhatár különösen a magas, fejlett díszfa értékes, ezért kertépítéskor a meglevő, öregebb fát kímélni kell, mert legfeljebb csak hosszú idő múlva pótolhatjuk hasonlóval. Terep-alakításkor is legyen gondunk rá: ne tervezzünk töve köré se lehordást, se feltöltést.


tuja.hu
Borsófa cserepes


Térhatároló céllal tömegesen, csoportba, sorba és magányosan ültethetünk díszfákat, sok tekintetben azonos módon, mint a díszcserjék esetében. Tömegben, sorban, csoportban a díszfák olyan közel is állhatnak egymáshoz, hogy lombjuk kifejlődésük után összeér, állhatnak azonban úgy is, hogy mindegyik megőrzi egyedi alakját. Igen fontos az egyes fajok szerinti helyes tőtávolság megválasztása. A növényfajoknál főként a díszfa méretére, lombszínére és habitusára legyünk figyelemmel; elhelyezésekor pedig arra, hogy gyepből, alacsony növényzetből kiemelkedve mutatja meg legszebben alakját.
Díszfák alkalmazhatók cserjecsoporttal együtt is.virágos díszfa
Japán liliomfa 20-30 cm


Figyelemmel kell lennünk arra is, hogy az utak, ülőhelyek közelében elhelyezett fák valóban az útra, ill. padra vessék árnyékukat. Karcsú koronájú díszfák a tőtől számított famagasság 60, terebélyes koronájú díszfákfák a famagasság 80-90%-ának megfelelő távolságig vetnek árnyékot. Gyümölcstermő fákat is ültethetünk díszfaként, ha kellően ápolhatjuk, védhetjük őket.


Forrás:tuja.hu

Wiandt Díszfaiskola Kereskedelmi és Szolgáltató Bt.

tuja-online@online.hu


-bv-

További termek  hírek: termekpiac.com