Termékpiac hírek

Biotakarítás: vízkőoldó citromsavgél

Biotakarítás: vízkőoldó citromsavgél
A kataboltja.hu oldalon található mosó- és tisztítószerek a "hagyományos, bolti mosószerekkel" ellentétben nem tartalmaznak agresszív foszfátokat és tenzideket, vagyis olyan anyagokat, melyek szennyezik környezetünket, és melyek az allergiásoknál és különféle bőrbetegségekben szenvedőknél bőrirritációt okozhatnak.

A Helen Cosmetics Kft. által készített vízkőoldó citromsavgélben kevesebb citromsav is ugyanolyan kiváló munkát végez. Így viszont ez a termék már nem minősül irritatívnak és vegyszerszaga sincs. Nem tartalmaz színező és tartósító anyagot, tartalmaz viszont természetes citromolajat (részben az illata részben a zsíroldó hatása miatt). Ráadásul ehhez a kiszereléshez "kinyomós kupak" helyett, most pumpát (olyat, mint a folyékony szappanokhoz)kapunk, így sokkal könnyebb adagolni, használni!

 

 

biotakarítás


Vízkőoldó citromsavgélA leírása:
Vízkőoldó hatású citromsav és növényi alapú tisztító ("szappan") gél állagú keveréke, mely kiválóan alkalmas fürdőszobai és konyhai felületek (csempe, járólap, üveg, műanyag, porcelán és fémtárgyak) kíméletes tisztítására, gyorsan, és biztonságosan - ráadásul ecetszag/vegyszerszag nélkül - megszabadít a vízkőlerakódásoktól. Könnyen kenhető és jól megtapad a kezelendő felületen, ezért szerintünk pl. a kád, mosdókagyló, csempe tisztításához ez a legjobb választás.Mivel savas, és oldja a „meszet”, márványfelületeken használata nem ajánlott!

 


Használata:
Vízkőoldáshoz, hígítás nélkül, ugyanúgy kend fel a felületre, mint a régi citromsav-gélt, enyhén dörzsöld át, majd néhány perc után bő vízzel öblítsd/töröld le.
Felületek tisztításához, felmosáshoz 1l vízhez 0,5 dl Citromsavgélt tegyél.

Én a konyhai szivacs érdesebb felületére öntve szoktam végigkenni és minimálisan átdörzsölni vele a kádat, zuhanykabint, csempét, csaptelepet és mosdókagylót. A dörzsölés közben nem ájulok bele a kádba a vegyszerszagtól, és mire körbeérek, mindenhonnan leoldotta a vízkövet. Ezután egyszerűen a tussal le tudom öblíteni a gélt és a feloldott szennyeződést a csillogóan tiszta felületről.

Remekül működik a WC-csészében is, hatásosan leszedi a régi vízkő és húgykő lerakódásokat is.

Emellett használhatod vízlágyításra is a mosógép öblítős rekeszében (a mosóparfümnek is erősebb lesz az illata a lágyabb vízben), vagy öblítő helyett a mosogatógépben (én itt már évek óta a citromsavat használom, mert fátyolmentes poharakat akarok, de utálom az illatos edényeket…).

Viszont, a Citromsavgélt SEMMIKÉPPEN NE TEDD KONYHAGÉPEKBE (kávéfőző, vízforraló, stb.), mert kis mennyiségben ugyan, de tartalmaz felületaktív összetevőt ("szappan") is.
Erre a célra használd inkább a Citromsav por vízkőoldó hatását!

 


Összetétel:
aqua, citromsav (20%-nál kevesebb citromsav monohidrát), zselésítő anyag, felületaktív anyag (5%-nál kevesebb nonionos tenzid), citrom illóolaj.
Különleges összetétele miatt NEM MARÓ HATÁSÚ, és nem irritálja a bőrt (de ha érzékenyebb bőrű vagy, azért inkább gumikesztyűben dolgozz vele). Nem tartalmaz színező- és konzerváló anyagot.


Tárolása:
lúg-, és klórtartalmú szerektől elkülönítetten, fénytől védve, hűvös, de fagymentes helyen. MÁS TISZTÍTÓSZEREKKEL, KÜLÖNÖSEN LÚGOS, VAGY KLÓRTARTALMÚ SZEREKKEL (PL. HYPO) KEVERNI, VAGY EGYÜTT HASZNÁLNI TILOS!

Minőségét megőrzi:
a gyártástól számított 12 hónapig.

 

 


Forrás:  kataboltja.hu

Kata Natura Kft.

kataboltja@gmail.com

 

-bv-

További termek  hírek: termekpiac.com