Termékpiac hírek

Bababiztonsági eszközök

Bababiztonsági eszközök
A Bababiztonság webáruházban időt és pénzt spórolva minden bababiztonsági terméket egy helyen meg tudunk vásárolni, legyen szó konnektorvédőről, szekrényzárról, tűzhelyvédő lapról, lépcsőrácsról, vagy akár autósülésről.
Sarokvédő, élvédő: A baleset lehetőségét ugyan nem zárja ki, de használata csökkenti a sérülések kockázatát. Többnyire átlátszó, kemény vagy puha műanyagból, szilikonból, habszivacsból készül. Ragasztással vagy egyszerű pattintással rögzíthető az asztal sarkára, élére.


bababiztonság
Fém ajtórács

Biztonsági babarács, lépcsőrács: Nagymértékben hozzájárulunk kisgyermekünk védelméhez, ha a szükséges helyekre biztonsági babarácsot szerelünk fel, pl. lépcső aljára és tetejére, erkélyajtóra, balkonajtóra, teraszajtóra, szobaajtóra. A babarácsok fémből, műanyagból, fából, és újabban plexiből (átlátszó műanyag) készülnek. Van nyitható-zárható és van fix ajtórács. Véleményem szerint a nyitható-zárható sokkal praktikusabb, kezelhetőbb. Célszerű olyat választani, ami 1 kézzel is könnyen kinyitható a felnőtt számára, így gyerekkel a kézben is könnyen tudjuk használni.Kapható falhoz csavarozható, illetve önfeszítő rendszerű, amely nem igényel fúrás-faragást.

 bababiztonsági eszközök

Kulcsos konnektorvédő


Konnektorvédő: A konnektorvédő talán a legfontosabb bababiztonsági eszköz, ennek kapcsán helytelen a "majd megtanulja a saját kárán" szülői elv.

Olyan konnektordugót válasszunk, amit a baba nem tud kipiszkálni, nekünk viszont csak egy mozdulat és már használhatjuk is a konnektort. Többféle van forgalomban, van amelyikben egy "villa" segítségével kell a reteszt elfordítani a használathoz, van amelyiket ki kell pattintani egy "kiszedő kulcs" segítségével, és van olyan, ahol a dugó villájával kell elfordítani a reteszt, így azonnal használható a konnektor, kihúzáskor pedig automatikusan záródik a retesz. Tapasztalatom szerint ez a legpraktikusabb és a legkényelmesebb, mert Murphy-törvénye szerint a kulcs rendszerint éppen a másik szobában van, és még ez a jobbik helyzet (a rosszabbik, ha elfelejtettük hova tettük legutóbb...).

 babák biztonsága érdekében

Szekrényzár


Fiókzár, szekrényzár: Talán ebből a bababiztonsági eszközből van a legtöbbféle a forgalomban, rendkívül nagy a választék. A legtöbb zár fiókra és szekrényajtóra is használható, de pl. az ún. hurokzár vagy csúszózár csak a kétajtós szekrényeknél használható, ez fiókra nem alkalmas. A fent említett zárak a gombfogantyúkra vagy a D-alakú fogantyúkra tehetők fel. Kívülről látható, azonban előnye, hogy szerelést nem igényel, egyszerű a feltevése és a használata is. Ha már nincs rá szükség, nyom nélkül eltávolítható. Mielőtt megvásárolnánk, nézzük meg a fogantyú vagy a gomb méretét, mert ez határozza meg, hogy melyik típus és méret a megfelelő a szekrényünkre.


Forrás: bababiztonsag.unas.hu
Jelzőőr Kft.
06-20/469-5742

 

 

-bv-

További termék  hírek: termekpiac.com