Termékpiac hírek

Az otthon Fénye a 21. században

Az otthon Fénye a 21. században
Ma az EGLO cég világszerte az egyik legsikeresebb forgalmazója otthonaink dekoratív világítótesteinek.
Az EGLO világszerte fénylik

Sikertörténetünkhöz 1969-ben „dördül" el a startlövés. Owieser Ludwig megalapítja az EGLO lámpák vállalkozást. A megalapítást 1976-ban követi a következő jelentős mérföldkő, ebben az évben épül fel a tiroli Pill-ben (Ausztria) az első üzem.

 

fényforrás

Eglo asztali lámpa

 

A 80-as évek közepén, mint Európa egyik vezető lámpa gyártó cége veti meg a lábát az EGLO. Megindul az új piacokra való terjeszkedés - 1986-ban az első németországi értékesítő vállalat megnyitásával elindul a cég nemzetközivé válásának folyamata. Az új piacok következetes feltárásának köszönhetően mára 70 fióküzlet üzemel világszerte. Fiókjaink messzemenően önállóan gondozzák a piacokat.  Ma az EGLO cég világszerte az egyik legsikeresebb forgalmazója otthonaik dekoratív világítótesteinek . Ez a sikertörténet a legjobb bizonyíték arra, hogy ügyfeleink elégedettek. És erre büszkék vagyunk.

 

 

lámpa
Eglo csillár


A fejlődés menete

A 19. és a 20. század fordulójának világítástechnikájában forradalmi változást hozott az elektromos áram megjelenése és elterjedése. A gyertyák, az olajjal világító mécsesek és a gázlámpák sorsa megpecsételődött, s a helyükre Edison találmánya lépett, aminek segítségével egyetlen kattintásra fénybe borult a szoba. Az új fényviszonyok megváltoztatták, átalakították a belső terek hangulatát: a színek ragyogóbbak, markánsabbak lettek, a fény és az árnyék viszonya újraértékelődött. Hamarosan szédületes tempóra váltott a lámpagyártás is. A designereknek azóta is az egyik kedvenc témája lett a világítástervezés. A lámpatestek, izzók és ernyők óriási választékából gyerekjáték a megfelelőt kiválasztani.

 

 

világítótest

Eglo mennyezeti lámpa

 

A világítótesteket ma már - használatuk szerint - direkt és indirekt fény adására, általános és helyi megvilágítások megvalósítására tervezik. Az 1919-ben, egyW. C. Poseynevű mérnök által írt tanulmányban lefektetett elvek azonban máig érvényben vannak: „... az a fontos, hogy a falakról és a mennyezetről annyi fény verődjön vissza, hogy attól a szoba minden pontja egyenletesen legyen megvilágítva. A kiemelten fontos pontokat, mint az íróasztalt, az olvasósarkot, vagy a zongorát kiegészítő fénnyel erősítsük. Ajánlatos az étkezőasztal köré erősebb fényeket telepíteni. A nappali erőteljesebb világításával annak kiemelt szerepét hangsúlyozzuk."
Száz év múltán, ma ismét radikális változásoknak nézünk elébe a lakásvilágítás terén. A minimalista lakástrendek hatására egyre több a bútorral, vagy az építészeti térrel szervesen összefonódó, beépített, rejtett, vagy süllyessztett fényforrás. Ezekkel a - gyakran gombnyomásra színváltásokra is képes - világítóeszközökkel egyetlen lakótéren belül is a legváltozatosabb hangulatok hozhatók létre.
A világítás formai átalakulása mellet fontos a - mind tudatosabban vállalt - energiatakarékos szemlélet terjedése is. Az ennek keretében készülő, ergiatakarékos izzók és lámpák újabb és újabb generációi már a jövő irányát mutatják.


Forrás: eglolampabolt.hu
Eglo Lámpa Bolt

 

 

-bv-

További termek hírek: termekpiac.com