Termékpiac hírek

Aby Bio Linom csíráztatott lenmag őrlemény

Aby Bio Linom csíráztatott lenmag őrlemény
Az Omega-3 zsírsavak növényi forrása. Nincs szükség halak megöléséhez ahhoz, hogy megfelelő mennyiségű omega-3-hoz jussunk.
A napi fogyasztásra javasolt mennyiség 4g, kb.1 evőkanál Bio Linom csíráztatott lenmag őrlemény, amely 500-1000mg omega-3 zsírsavat tartalmaz. Egy adag élelmiszerhez 4 g Linom lenmag őrlemény adagolása javasolt. Összehasonlításképpen a halolaj kapszulák omega3 zsírsav tartalma 70-1200mg között mozog.omega zsírsavak
Aby Bio Linom csíráztatott lenmag őrlemény


A bio Linom olyan lenmagot tartalmaz, amelyről eltávolították a nyálkaanyagot, sterilizálták, majd csíráztatták és 30 °C alatt megszárították. Hazai és nemzetközi szabadalom védi a terméket és annak előállítási módját. A bio Linom lenmag őrlemény funkcionális élelmiszer, az Omega-3 zsírsavak egyik leggazdagabb növényi forrása. Nagy mennyiségben találhatóak benne omega-3 (alpha-linolén, rövidítve ALA), amelyek az egészséges emberi szervezetben a szükséges mennyiségben alakulnak át a hosszabb szénláncú telítetlen zsírsavakká (EPA, DHA). A bio Linom csíráztatott lenmag őrlemény tartalmaz még fitohormonokat (lignan), antioxidánsokat, vitaminokat és az aktív emésztést elősegítő enzimeket.
A bio Linom lenmag őrleményben lévő fitohormonok ellensúlyozzák a hormonszint csökkenést és segítik azt az átalakulást, ami az alpha-linolénsav hasznosulását nagymértékben javítja. Az alfa-linolénsav fogyasztása hozzájárul a vér összes és LDL koleszterin szintjének normál értéken tartásához. Az Omega-3 (alfa-linolén) és Omega-6 (linolsav) optimális aránya alapvető a szervezet, különösen az immunrendszer kiegyenlített működése szempontjából. A bio Linom lenmag őrlemény összetétele 100% külső emészthetetlen burkától megfosztott, csíráztatott, szárított, lenmag. A termék nem tartalmaz semmilyen adalékanyagot, kizárólag természetes, bio minőségű alapanyagból készül.

 


Az omega3 zsírsav fogyasztása hozzájárulhat a szív és érrendszeri betegségek megelőzéséhez, a gyermekek koncentráló- és problémamegoldó képességének javulásához, a vér összes és LDL koleszterinszintjének normál értéken tartásához, az Omega-3 és Omega-6 zsírsavak optimális arányának kialakulásához, amely alapvető a szervezet, különösen az immunrendszer kiegyenlített működése szempontjából. A nyálkamentes lenmag csíra LINOM fogyasztásával nagymennyiségű omega-3 (ALA) juttatható a szervezetbe a lenmag csírában jelenlévő nagymennyiségű antioxidánsokkal (ß-karotin, E-vitamin) és lignanokkal, fitoösztrogénekkel együtt. A testünkben a lignanok mammalian lignanokká alakulnak, amelyek segítségével a mell-, vastagbél- és prosztatarák megelőzhető. A laboratóriumi kísérletek azt mutatták, hogy a lignanok megakadályozták az új daganatok képződését, míg az ALA-omega-3 lassította a már meglévők növekedését. A kettő kombinációja pedig a melldaganatokat kevesebb mint a felére zsugorította a patkányok esetében. Egyes külföldi tanulmányok kiemelik a lenben található hatóanyagok kiváló hatását a mell, prosztata és vastagbél rák leküzdésében, megelőzésében.


Az omega-3 és omega-6 optimális aránya alapvető szervezetünk, főleg az immunrendszerünk hibátlan működéséhez. Magyarországon ez az arány eltolódott az omega-6 zsírsavak irányába, amely számos civilizációs betegség okozója. A bio Linom csíráztatott lenmag őrlemény fogyasztása hozzájárulhat az omega-3 és omega-6 megfelelő arányának javításához és fenntartásához.


Felhasználási lehetőségek

A bio Linom lenmag őrleményt adhatjuk natúr vagy gyümölcs joghurthoz, müzlihez, reggeliző pelyhekhez, gyümölcs turmixokhoz, friss salátákhoz, főzelékekhez, stb. A házi kenyér, pogácsa sütése során a tésztához keverhetjük (10-20g /1kg tészta). Használható különböző funkcionális (egészségvédő) élelmiszerek előállítása során. Integrálható sütőipari, tésztaipari termékekbe, müzli keverékekbe, reggeliző pelyhekbe, tejipari, húsipari, készítményekhez adalékolva vagy önállóan. Az így előállított termékek, omega-3 zsírsavakban, lignanokban (fitoösztrogén), élelmi rostokban gazdag funkcionális (egészségvédő) élelmiszerek.

Kiszerelés- 250g csíráztatott lenmag őrlemény/tégely
Minőségét megőrzi 18 hónap

 

 

Forrás:bolthely.hu/wellnesswebaruhaz

Wellness Webáruház - Gaál Fatima E.V.
wellnesswebaruhaz@gmail.com

 

 

-bv-

További termek hírek: termekpiac.com