Termékpiac hírek

A Gibbon Slackline használata

A Gibbon Slackline használata
A Gibbon Slackline egy rugalmas, nagy teherbírású heveder, melyet fix pontok közé tudsz kifeszíteni.

 

A slackline azért is nőtte ki magát egy önálló és széles körben népszerű sportággá, mivel a szórakoztató kikapcsolódás közben, számos pozitív hatást gyakorol a testre és a lélekre.

 

extrém sport

Gibbon X12 Slackline szettek 20% kedvezménnyel


Ügyelj a slackline rögzítési magasságára!

A kezdő slackline hevedereket (pl.: Gibbon Classic, Gibbon Funline) elég, ha 20-30 cm-es magasságban helyzed el. Ez gyakorláshoz elegendő és biztonságos magasság.A haladó és profi slackline (pl.: Gibbon Jibline, Gibbon Surferline) a lábad közé véve ideális esetben nem éri el a legérzékenyebb testrészedet.. gondolj a jövő slackline generációjára!

Ne légy rest bemelegíteni!

Mint minden sportnál, a slackline használata előtt is nagyon fontos, hogy alaposan átmozgasd izmaidat és izületeidet. Sokan szeretnének egyszerűen rápattani a hevederre, de hidd el rendesen igénybe vesz! A sérülések elkerülése végett szánj néhány percet nyújtásra és relaxációra.

 Helyezkedj el a kezdéshez

Állj a slackline mellé, azzal párhuzamosan és tedd fel a magabiztosabb lábad. A heveder a rögzítési pontokhoz közelebb kevésbé rugalmas, ezért célszerű ott próbálkozni.

Lendületesen szállj fel a hevederre

Úgy tudsz a legkönnyebben felállni a slackline-ra, ha a földön lévő lábaddal egy kicsit elrugaszkodsz, majd a másikra áthelyezve a testsúlyodat ráterhelsz a kötélre. Ha ezt túl lassan csinálod azt tapasztalhatod, hogy a heveder megállíthatatlanul elkezd jobbra-balra kilengeni. Persze kezdetben szokatlan lehet a slackline dinamikája és nem biztos, hogy megtalálod a középpontod, de pár alkalom és menni fog!

 Ne a lábadat figyeld

Mindig egy pár méterrel előtted lévő pontra nézz! Legjobb, ha a tekintetedet a slackline végére fókuszálod. Először talán furcsa érzés, de hamar hozzászoksz meglátod!

Lazítsd el a csípődet, próbáld a felső tested egyenesen tartani, míg a lábaddal kissé rogyaszthatsz.

Használd a kezed

Tedd ki oldalra mindkét kezed, ez segít megtartani az egyensúlyod. Ha kezded elveszíteni a kontrollt, vedd le az egyik lábad a hevederről és nyújtsd ki az ellenkező irányba, mint amerre dőlnél.

Lazíts és koncentrálj

Elég, ha a slackline merev, Te legyél laza! Figyelj az egyenletes légzére és koncentrálj minden mozdulatra. 

Forrás: slcklines.hu
Global-Media Advertising Bt.
info [kukac] slacklines.hu-bv-

További termek hírek: termekpiac.com