Termékpiac hírek

A cipőt nem csak megvásárolni, hanem ápolni is kell

A cipőt nem csak megvásárolni, hanem ápolni is kell
Egy divatos és hibátlan öltözék mellé viselt, nem kellően ápolt lábbeli alaposan leronthatja megjelenésünk összképét. Választék híján pár évtizeddel ezelőtt a cipőápolás krémjét a Csillag boksz és a Bagarol jelentette, manapság viszont már széles a kínálat.
Már a helyes cipőválasztás is sok későbbi bosszúságtól óvhat meg bennünket. Ha az egyébként utcai viseletre gyártott és kínált cipőhöz az „Utcai használatra csak korlátozottan javasolt" ajánlást kapjuk, ne gondoljuk azt, hogy viccelődnek velünk, azt pedig főként ne, hogy majd csoda fog történni, és a cipőnek látszó termék szuperboksszal felturbózva hosszú életű lesz.


cipőápolóMegvédi a sportcipők bőrfelületeit a víztől és hótól

A cipőápoló-szerek:

-Tisztítószerek (a szennyezett, bepiszkolódott lábbeli megtisztítására szolgáló mechanikai és vegyi termékek)
-Ápolószerek (általában viaszokat, lanolint, szilikonokat tartalmazó, különféle cipőkrémek, folyadékok, szóróflakonos kiszerelésű termékek)
-Színfrissítő ápolószerek (különböző színekben gyártott, tubusos cipőkrémek, folyadékok, aeroszolos habok, szivacsos gyorsápoló készítmények)
-Specifikus hatású szerek (elsősorban a vízállóságot javító, illetve szinten tartó krémek, folyadékok, aeroszolos impregnáló habok, de ide tartoznak a szenny- és olajtaszító hatást biztosító impregnálószerek is)
cipőápolás

Olaj bázisú cipőfényező krém, finom bőrök számára


Suvickoljunk szakszerűen!

Egy mindenre kiterjedő, hiánytalan cipőápolás magában foglalja a szennyeződések tökéletes eltávolítását, a felsőrész regenerálását, kinézetének javítását, továbbá egyes speciális tulajdonságok szinten tartását. Az új bőrcipőt az első használatbevétel előtt is szükséges kezelni: ekkor még mentes mindenfajta szennyeződéstől, így az ápolószer a legjobb hatásfokkal képes kedvező hatást kifejteni. A pórusok még nincsenek eltömődve, a cipő az első gondos kezelés alkalmával kellőképpen impregnálódik, ez pedig hosszantartó, tartós védelmet biztosít. A megfelelően impregnált bőr szakítószilárdsága is lényegesen megnő, a cipő tartósabb, terhelhetőbb lesz. A védelem nélküli, elázott nubukcipő például teljesen elveszíti jellegét, beszárad, bekeményedik, rostjai összeragadnak. Az átázott lábravalóban a járás kényelmetlen, súlya megnő, a láb pedig fázik benne.

A már használatban lévő lábbeliket előbb szabadítsuk meg a nagyobb szennyeződésektől, kosztól, sártól. Ha ez megtörtént, és a felülete már tiszta és száraz, csakis akkor jöhet a kényeztetés. Amennyiben szennyezett felületre hordjuk fel az ápolószert, azzal a szennyeződéseket a bőrbe dörzsöljük, de károsíthatjuk a szivacsfejjel ellátott kenőfelületet is. Gyakori hiba, hogy a sarat nedves ruhával töröljük le. Helyesen akkor járunk el, ha hagyjuk megszáradni, aztán fedett bőrről sárkefével, velúr-, nubukbőr esetén gumikefével távolítjuk el. A speciális szennyeződések, kávé-, zsír-, és tintafoltok ellen különféle bőrradírok, bőrsamponok és bőrtisztító folyadékok kaphatók, a cipő anyagának megfelelően. Ne feledjük azonban itt sem az alapszabályt: a tisztítás eredményessége nagymértékben függ attól, hogy a szennyeződést követően milyen gyorsan kezdünk hozzá az eltávolításához.

 


cipőápoló szerek

Visszaállítja a finom bőráruk színét és fényét


Egyéb tudnivalók

Az ápolószert mindig vékony rétegben kell a felületre felhordani. Ha alaposabb ápolás szükséges, a száradási idő betartásával, több alkalommal, több rétegben vigyük fel az anyagot. Amennyiben egy fedetlen bőrből készült lábbelit hagyományos cipőkrémmel bőségesen kezelünk, eredményként általában visszafordíthatatlan színmélyülés, és a bőrfelület szívóképességének különbségeiből eredően foltosodás jelentkezik. Fedetlen bőrcipőknél tehát a direkt felvitelt kerüljük: a szert a felhordás előtt előzetesen puha rongyon vagy szivacson oszlassuk el. Kevesen tudják, milyen kiváló bőrápoló hatással rendelkezik egyebek mellett a jojobaolaj és a méhviasz. Ha tehetjük, az ilyen természetes ápolószereket felváltva használjuk a cipőkrémekkel, illetve szilikont, lanolint tartalmazó ápolófolyadékokkal, aeroszolos habokkal, impregnáló zselékkel, továbbá a már említett, szivacsos gyorsápolókkal.

A mai divatos, modern lábbelik felsőrészét sok esetben többféle anyag -bőr, textil, műbőr- kombinációja alkotja. Ne feledjük: minden alapanyaghoz és minden színhez a kellő ápolószert kell beszereznünk, mert különben kárt okozunk a cipőben. Új cipőhöz használhatunk színtelen terméket is, de a későbbiekben, amikor már kezdi elveszíteni az eredeti tónusát, ápoljuk a megfelelő pigmentet tartalmazó szerrel.

 

Forrás: arsis.hu
Arsis Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
info@arsis.hu-bv-

További termek hírek: termekpiac.com