Békés megye termékpiac online

Magyarország

www.mconet.hu

 Péntek,    Ágoston
Segítség akkumulátor vásárláshoz

Vásárlás előtt mindig érdemes tájékozódni milyen paraméterekkel rendelkező akkumulátor is van a gépjárműben. Az eredeti gyári szervizkönyvben meghatározott paraméterű teljesítményű akkumulátornál, általában csak 1 kategóriával nagyobb teljesítményűre javasolt cserélni meglévő elhasznált akkumulátorunkat. Tájékozódni szükséges arról milyen az akkumulátor pozitív sarujának elhelyezése (jobbos-balos), valamint hogy az adott akkumulátor mérethez, megfelelő hely a beszereléshez rendelkezésre áll e az autóban.

 


Fontosabb szempontok:

Ah: Amperórát jelent. Fontos még, az Ah érték után zárójelben szereplő szám. Pl. 55Ah (20h) Ez azt jelenti, hogy az akkumulátor kapacitása 55Ah 20 órás teszt szerint. Az odaírt Ah érték 1/20-ad résznyi áramával terhelhető 20 órán keresztül. Ezután a feszültség 10,5V-ra csökken.

 

töltő

Poweroad Y-YTX9-BS12V8Ah- motor akkumulátor

 

Ha az autóban gyárilag 45Ah-ás akkumulátor volt.

Az eredeti akkumulátorok általában a lehető legkisebbek, legolcsóbbak. Általában azért 3-4 évet kihúznak. Ez annak köszönhető, hogy az új autók önindítója és kábelezése még optimális állapotban van, ezért kisebb teljesítmény is elegendő az autó beindítására. Ahogy azonban az autó öregszik, az önindító koszosodik, a kábelek csatlakozói oxidálódnak, egyre nagyobb teljesítményű akkumulátor kell az autóba. Szerencsére az akkumulátorok helye úgy van kiképezve, hogy beférjen nagyobb teljesítményű akku is. Általában az egy kategóriával nagyobb akkumulátor nem jelent problémát egy autónál. Ha nagyobb akkumulátort veszünk, a generátor ezt is fel tudja tölteni.

 

 aksi vásárlás

ZAP PLUS 12V 92AH 720a jobbos- teherautó akkumulátor

 

Akkumulátor vásárlásakor legfontosabb szempontok

1.A legfontosabb szempont az akkumulátor vásárlásnál a méret, és a polaritás. Ez a két tényező határozza meg, hogy egyáltalán beépíthető legyen az új akkumulátor a régi akku helyére. 0 = jobb pozitív; 1 = bal pozitív.

2.A második szempont az indítóáram. Ez az érték az, amely meghatározza a legfontosabb tulajdonságot, nevezetesen azt, hogy hány ampert tud magából kiadni az akku indításkor.Mivel az akku legnagyobb terhelése az indításkor van, ezért érdemes erre is odafigyelni.

 

 

akkumulátor webáruház

Banner Uni Bull 12V 47 Ah -autó akkumulátor

 

 3.Általában mindenki a kapacitást figyeli, mert egyrészt ez van a legnagyobb betűvel ráírva az akkura. Azt azonban jó ha tudjuk, hogy ennek a számnak akkor van jelentősége, ha álló motornál terheljük az akkut (autóhifi). A kapacitás ugyan általában összefügg az indítóárammal, tehát a nagyobb kapacitású akkumulátoroknak többnyire nagyobb az indító áramuk is.

4. Ne feledkezzünk meg a garanciáról sem. A garancia az egy kereskedelmi jellegű dolog, de ami sokkal fontosabb, az az, hogy egyáltalán nem biztos, hogy a régi akku az akkumulátor hibája miatt ment tönkre. Elképzelhető, hogy kábelezési vagy generátor probléma miatt nem tudott a régi akku feltöltődni, vagy merült le hamarabb. Fontos, hogy az akkumulátor cseréjekor vizsgáltassuk át az autónk elektromos rendszerét, mert ha az autóval van gond, akkor az új akkumulátor is hamar tönkre fog menni.

 

Bővebben: autoakkumulator.hu

Power-Akku Kft.

akkuauto@akkuauto.hu

powerakku@vodafone.hu

 

Kapcsolódó cikk:Az autóakkumulátor webáruház

 

-bv-

Szóljon hozzá a fórumon! forum.mconet.biz
További termek hírek:
termekpiac.com


Szóljon hozzá regisztráció után!